Brain Gym Az első éveikben a gyermekek egy intenzív fejlődési szakaszon mennek keresztül.  Interakciókon  keresztül  tanulnak meg kommunikálni ,  tájékozódni a valós fizikai világban ami körbeveszi őket,  és szerzik be azokat a mintákat és tapasztalatokat, melyek a későbbiekben meghatározzák hozzáállásukat az új dolgok megtanulásához. Nagyon fontos a fejlődésük szempontjából, hogy ez a folyamat örömteli legyen, mert a későbbiekben ezt a mintát fogják előhívni amikor megtanulnak valami új dolgot az óvodában, iskolában, vagy későbbiekben a nagybetűs életben.

A tanulás szempontjából a  legfontosabb a siker megélésének élménye és az örömteliség.  Gondolom, mindenki látta már azt az önfeledt örömöt a gyermekek arcán, amikor megtanulnak  valami újat. Amikor  először megfogja kezével a játékát, a hasára fordul, kúszik-mászik ,  az első felállás, az első lépések. Ezek a legelső megélt örömei a gyermekeknek mind mozgáshoz kötődnek, azokhoz, melyeken  keresztül megtanulják koordinálni a  szemük, kezük, és egész testük működését, azokat  a mozgásokat, amiket majd az iskolában a tanuláshoz használni fog.

 A Brain Gym kineziológiai módszer ezekre a korai mozgásmintákra épül, és 26 egyszerű játékos mozdulaton keresztül  idézi fel ezt a korai időszakot, amikor még a tanulás öröm volt. 

Az írás, olvasás, a számolási készségek, a  nyelvtanulás, sportteljesítmények, a teljes testmozgást igénylő tevékenységek javítására nem csak a gyerekek, hanem minden korosztály részére hatékony segítséget nyújt. Alkalmazható továbbá azért  is, hogy  növelje koncentrációs képességünket, kapcsolataink és kommunikációnk minőségét, emlékezőtehetségünket, szervezési képességünket, és a mindennapi élethez való pozitív hozzáállásunkat.

Az eredetileg gyermekek részére  kifejlesztett Brain Gym program napjainkban már mások szükségleteit is kielégíti:
-    bármilyen korú emberekét, akik tanulási képességeiket kívánják fejleszteni
-    szülőkét és pedagógusokét, akik a tanulás terén örömet és könnyedséget szeretnének adni  a gyermekeknek,  beleértve a viselkedési és egyéb tanulási zavarokkal küszködő gyermekeket is
-    azokét, akik szakmai tudásukat egy újabb készséggel szeretnék kibővíteni

Brain GymA módszer a test-elme rendszer közötti hatékony kommunikációt segíti és korrigálja, mégpedig úgy, hogy növeli a játék és a kreativitás szerepét, ezáltal csökkenti a teljesítményt hátráltató stresszt. Az egyensúlyteremtő gyakorlatokat úgy tervezték meg, hogy természetes fejlődésünkhöz hasonlóan, mozgáson keresztül fejlesszék az idegpályákat.

A programot a módszer kidolgozói ( Dr.Paul Dennison és Gail Dennison) több mint három évtized alatt fejlesztették ki, az oktatás, a fiziológia, az agyműködés  és az alkalmazott kineziológia területén elvégzett széleskörű kutatások eredményeinek felhasználásával. A Brain Gym tanfolyam feltárja a mozgás jelentőségét a tanulás fizikai tényezőinek szempontjából, ezáltal lehetőséget ad az elméleti és kapcsolati készségek/képességek bővítésére.

Kada  Anna

forrás: Brain Gym101

Eseménynaptár

Gyógyuljon otthonában a Bemer 3000 terápia segítségével!
Részletekért kattintson ide!

Gyökércsakra állapotfelmérő kérdőív
Töltse ki most!