A kranioszakrális terápiáról
A módszert Daniel Agustoni terapeutától tanulom, aki Svájcban Kranioszakrális Intézetet működtet, és Magyarországon is jelent már meg könyve, Kranioszakrális öngyógyítás cimmel.

Kranioszakrális_áramlat® - craniosacral_flow®

  • Serkenti az öngyógyító folyamatokat
  • Gyengéd, mélyre ható kezelés
  • Elősegíti - test - szellem - lélek - mély ellazulását

Kranioszakrális terápia

A kraniális oszteopátiát/terápiát

1900 és 1954 között fedezte fel W.G. Sutherland oszteopata, majd fejlesztette tovább R.E. Becker és mások közreműködésével.

A nagyközönségnek a kranioszakrális terápiát kb. 25 évvel ezelőtt mutatta be J.E. Upledger, más szakemberekkel együtt. A kranioszakrális terápia pedig azóta is folyamatosan fejlődik, és egyre kifinomultabbá válik.

Kranioszakrális terápia

A kranioszakrális rendszer magába foglalja

kívülről a koponyát (Cranium), a gerincoszlopot és a keresztcsontot (Sacrum) - innen a «kranioszakrális» elnevezés. Belülről a központi idegrendszer burkát, valamint a ritmikusan hullámzó agyi- és gerincvelői folyadékot (Liquor cerebrospinalis).

A kranioszakrális ritmus

az élet-lélek kifejeződése. A test minden pontján érezhető a maga kb. 6-12 ciklusával - tehát lassabb a lélegzésünk ritmusánál is. A kranioszakrális-, valamint a többi lassú ritmus kiegyenlítettsége és szabad áramlása kellemes ellazultságot eredményez. Az élet-lélek («Breath of Life») szabad kifejeződése. A ritmus a maga erejével és intelligenciájával finoman harmonizálja a különböző testi rendszereket. Az önszabályozó folyamatokat támogató hatását egészen a sejtek szintjén fejti ki.

Ezzel a finom kezeléssel

amely a kötőszöveteket, a koponyacsontokat, az agyi- és gerincvelői hártyát érinti, felerősítjük az öngyógyító erőket. A lassú testi ritmus, valamint a folyadék-hullámzások harmonizálják a test működését. Speciális technikákkal és lehelet finom feji érintésekkel serkentjük az önszabályozó és regeneráló folyamatok működését.

A craniosacral_flow® magában foglalja a kranioszakrális traumák gyógyítását, valamint a «szociális idegrendszer»-rel kapcsolatos ismereteket is. Segítségükkel régi traumák és krónikus sérülések emlékei is spontán törlődhetnek a sejtemlékezetből (legyen szó elesésről vagy más ütődésről, balesetről, netán mőtétről vagy szülésről).

A kezelés erőforrás- és megoldásközpontú. Ennek köszönhető, hogy egyszersmind kifinomult érzékelési gyakorlat is a terapeuta számára, a páciensben pedig fokozott test-tudatosságot fejleszt ki. Az egyes kezelések között az ember otthon, önmagán is elvégezheti a megfelelő kisegítő-kezeléseket, megtámogatva így a saját öngyógyítását.

A kezelés az öngyógyító folyamatok felerősítésével

és a blokkok finom feloldásával segíti az egészség helyreállítását és megőrzését.

A leggyakoribb problémák amikor segít a módszer:

- Alvászavar

- Asztma

- Depresszió

- Emésztési zavarok

- Fejfájás, migrén

- Fog - és állkapocsproblémák, fogcsikorgatás

- Görcs

- Hallászavarok (pl. fülcsengés)

- Hiperaktivitás

- Hormonzavarok

- Krónikus fáradtság

- Légzési panaszok

- Magas vérnyomás

- Motoros - és érzékelési zavarok

- Összpontosítási - és tanulási nehézségek

- Porckorong betegség, isiászpanaszok

- Stressz

Hasznos továbbá a terhesség ideje alatt, és azt követően, a gyermekek fejlődési periódusai során, valamint hospice ellátásnál is.

A craniosacral_flow®-t kezelést fizioterapeuták, masszőrök, test-terapeuták, természetgyógyászok, gyógypedagógusok, szülésznők, ápolók és számos más, gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozó professzionális gyógyítók alkalmazzák. «Test-szellem-lélek» harmonizálásához és az egészség megőrzéséhez éppúgy ideális ez a finom testterápia, ahogy a pszichoszomatikus panaszok megelőzéséhez is. A maga széleskörű alkalmazhatóságának köszönhetően kiegyenlíti a legkülönbözőbb testi rendszereket. Az öngyógyító erők serkentésével elősegíti a «belülről fakadó gyógyulást» és az ellazulást is.

Ez a mélységes ellazulás és belső regenerálódás pedig, amellett, hogy a fiatalság valódi forrásaként működik, emeli test-tudatosságunkat, hozzásegítve így ahhoz is, hogy megtanuljunk tiszteletteljesebben bánni önmagunkkal.

Eseménynaptár

Gyógyuljon otthonában a Bemer 3000 terápia segítségével!
Részletekért kattintson ide!

Gyökércsakra állapotfelmérő kérdőív
Töltse ki most!