A kineziológiának ez az ága a különböző agyi területek és pályák közötti információ-áramlást akadályozó blokkok oldását jelenti. A kezelés következtében a blokkok oldódnak, az agyi területek és pályák szabaddá válnak, összehangolódnak, és ez a létrejött integráltság stressz hatására is fennmarad.

A módszer segítséget nyújthat:
- egyszerű koncentrációs zavarok
- tanulási problémák
- egyensúlyi, érzékszervi problémák
- munkahelyi, magánéleti stressz
- menedzser-betegség
- érzelmi problémák, kilátástalan élethelyzetek
- agykárosodott gyerekek illetve felnőttek számára.

>>>LEAP (Agyintegráció - Tanulást segítő haladó program)

Mindenképp fordulj kineziológushoz, ha:
- Ideges, feszült és fáradt vagy, rosszul alszol és nem tudod kipihenni magad
- Hangulat-ingadozásaid vannak, ok nélkül tartósan rossz a kedved
- Félelmek fóbiák gyötörnek, kényszeres gondolatokkal és szokásokkal küzdesz
- Problémáid adódnak a kapcsolatteremtésben, vagy a meglévő kapcsolataid romlanak meg
- Nincs önbizalmad
- Asztma, vagy allergia kínoz
- Ha bármilyen téren hiányát érzed a bőségnek
- Ha gyermekednek magatartászavarai, tanulási problémái vannak, rágja a körmét, ágybavizel
- És bármikor, amikor úgy döntesz, hogy szeretnéd jobban megismerni önmagad és többet megtudni a benned lévő képességekről

A módszer segít visszaállítani azt az egyensúlyt, mely a múltban bármilyen ok miatt felborult, hatással van a jelenre és meghatározza a mindennapjaidat.

Az oldás során ( a kineziológiai kezelést hívják így ) a kineziológus izomtesztelést használ, ez adja az alapot a munkához, ennek segítségével tudja – a tudatosság megtartásával - a problémához kapcsolódó információkat az agyból lehívni.
Így tesztelhetőek ki azok a negatív gondolati minták és stresszek, melyek a probléma okát jelentik.

Ez azért lehetséges, mert:
A problémákhoz kapcsolódó információkat nem csak az agy tárolja, hanem a sejtmemóriában az egész test őrzi, így az izmok is emlékeznek rá. Ennek oka a stresszreakció, amikor negatív élmény hatására az izmok megfeszülnek, felkészülnek az azonnali változásra. Ez a legősibb úgynevezett „üss-vagy fuss” reakciónk.

A kezeléskor ennek az ősi reakciónknak a hatását használja ki a kineziológus, amikor a tesztelés során az izomjelzés változás jelzi, ha egy kimondott szó, esemény, életkor stb. stresszt okoz, és így kereshetőek meg azok az érzelmi állapotok, élethelyzetek is, melyek bármikor az életünk során traumák, stressz hatására blokkolódtak.
A problémáink okai a fogantatásig visszamenve keresendők, melyek elraktározódnak és az évek során egymásra épülnek.
Így alakítják ki testi és lelki betegségeinket, melyek mint például allergiák, bőrproblémák, szorongások, depresszió formájában hívják fel magukra a figyelmet, és akár éveken keresztül is várják a megoldást.
Sok esetben előfordul, hogy a generációkból átvett negatív minták jelennek meg a mi életünkben is és okoznak problémát, melyek oldásával visszaállítható a felborult generációs egyensúly, és gyermekeinknek már nem adjuk tovább ezeket a mintákat, nekik már nem kell megküzdeni velük.

Az oldás során megkeressük a múltban azokat az elraktározódott eseményeket, melyek a jelen problémáit okozzák, és különböző korrekciós technikákkal
(fényhatások, szemmozgások, akupresszúrás pontok tartása, színek használata, légző-és vizualizációs technikák, egyszerű mozgásos gyakorlatok) oldjuk a hozzájuk tartozó negatív érzelmi stresszt, hogy egy új választással elindulhassunk a pozitív cél megvalósítása felé.
Az oldás megerősítésére otthon is végezni kell néhány gyakorlatot, melyet az oldás végén a kineziológus tesztel ki.

Egy probléma megoldására általában 1-5 alkalom szükséges, de ez függ attól, hogy mennyire vagy felkészülve a változásra, milyen régóta áll fenn a problémád, és milyen gyorsan tudsz változni.

Ezeket az információkat a kineziológus az oldás végén kiteszteli, és azt is, hogy mennyi idő múlva van szükséged a következő oldásra, mikor állsz készen arra, hogy újra foglalkozzatok a problémáddal.

A KINEZIOLÓGIA egyik ága az EDU-Kineziológia, melyet egy amerikai gyógypedagógus házaspár Dr. Paul Dennison és Gail Dennison fejlesztett ki, melynek egy része BRAIN GYM®, avagy "Agytorna" néven vált ismertté hazánkban.
Egyszerű, könnyen elsajátítható mozgásokból, gyakorlatokból áll, melyek rendszeresen végezve mindenfajta tanulást, bármilyen tanulási folyamatot megkönnyítenek.
Segítik a koncentrációt, lehetővé teszik, hogy a rejtetten meglévő, blokkolódott képességek felszínre kerüljenek.
A módszer felkészíti a gyerekeket a stresszmentes, hatékony tanulásra. Tanulmányi eredménytől függetlenül alkalmazható, de mindenképpen javasolt, ha gyermekénél előfordul:

- rendezetlen íráskép
- betűtévesztés
- akadozó olvasás
- helyesírási hibák
- görcsös ceruzafogás
- írásjeleket, ékezetet nem tesz ki
- diktálás utáni írás, vagy tábláról másolás problémát okoz
- értő olvasás nehézkes
- figyelemzavar
- körömrágás
- beszédproblémák
- jobb és bal oldal tévesztése
- a gyermek mozgása ügyetlen

A módszer célja és eredménye az integrált agyműködés elérése, ( Az integráció hiánya diszlexiához, diszgráfiához, tanulási részképességek hiányához vezet! ) a két agyfélteke működésének összehangolása, mely kedvezően hat a tanulási készségekre és képességekre.
A tanulási zavarok legnagyobb részben érzelmi problémáknak tudhatók be. A kineziológia bármilyen tanulásra való képtelenséget diszlexiának nevez. Minden tanulási nehézség valamilyen trauma hatására következik be, minden diszlexia az idő egy szakaszára vezethető vissza, amikor stressz hatására leblokkoltunk, és úgynevezett „tanulási vakfolt” jött létre.

A Brain Gym gyakorlatainak hatása a következő:
1. Középvonal keresztező mozgások: Integrálják, összehangolják az agyműködést, segítenek a két agyféltekével egyszerre tanulni, összekapcsolják a test jobb és bal oldalát, ezáltal javítják a mozgáskoordinációt, segítik a látást, hallást, a térbeli tájékozódást, a kommunikációt. Felpezsdítik azokat az energia-rendszereket, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy az élet kihívásainak könnyen és örömmel meg tudjunk felelni.
2. Pozitív hozzáállás gyakorlatok: Segítenek feloldani az érzelmi feszültségeket, és megőrizni higgadtságunkat.
3. Energia gyakorlatok: Ha testünket nyugalmi állapotból mozgásba akarjuk hozni, rá kell hangolódni a mozgásra. Az energia gyakorlatokkal tudjuk a test inait és izmait ráhangolni erre. Kapcsolatot teremt a test felső és alsó részével, a fent és a lent összehangolásával.
4. Nyújtó gyakorlatok: Testünkben a stressz gyakran izomfeszültséget okoz. Ez értékes energiákat tart fogva, a gyakorlatok segítenek finoman nyújtani az izmokat, tartásunk javul, nagy és finommotoros mozgásunk megszabadul a stressztől, úrrá válunk mozgásainkon. A mozgások a test elülső és hátulsó oldalát hangolják össze..

Ezeknek az egyszerű gyakorlatoknak mindegyike az agy egy adott területét aktivizálja.
Ez azért fontos mert a két agyfélteke különböző feladatokat lát el, a bal agyfélteke a részletek pontos megfigyelésére képes, míg a jobb az egészet értékeli. Tanulás során az információt a bal féltekével fogadjuk be, és a jobb oldalival dolgozzuk fel, így vagyunk képesek a részleteket összerakni.
A gyakorlatok összekapcsolják, összhangba hozzák a test három dimenzióját, a jobb és bal oldalt, a fent és lentet ( derék fölötti és derék alatti rész ), valamint a test elülső és hátulsó oldalát, melyeknek egymással összhangban kell működnie.
Az EDU-Kineziológia szerint az ember összes problémája abból származik, hogy a három dimenzió közül valamelyiknél, vagy akár többnél is megbomlik az összhang, melynek okai a mozgással, a táplálkozással és az érzelmi problémákkal, stresszel függnek össze. A gyakorlatok végzésével visszaáll az egyensúly és a test újra harmóniába kerül.
A kineziológiai kezelés során meghatározásra kerül a blokkolódott tanulási folyamattal kapcsolatos cél, a céllal kapcsolatos konkrét probléma is, adott esetben ez jelentheti akár azt, hogy már a ceruza megfogása, vagy maga az írás, a táblára való felfelé nézés, a fókuszálás, a hangos olvasás, a beszéd, a mozgás, vagy akár a rend rakás is stresszt okoz.
A kezelés során a Bran Gym balanszainak segítségével feloldhatók azok a korai gyermekkorban átélt negatív élmények, melyek ezeknek a tanulási problémáknak az okát jelentik.
Ezek a speciális mozgások segítik a koncentrációt, lehetővé teszik, hogy az agyterületek közötti információ áramlása megfelelő legyen, és a test három dimenziója összhangban működjön.
Izomteszt segítségével egyénre szabottan tesztelhetőek ki azok a mozgások, melyek a kezelés után otthon mint „megerősítő gyakorlatok” végezhetőek.
A Brain Gym-mel mindenki megvalósíthatja azt a maximumot amire képes, a tanulás könnyűvé és élvezetessé válik, amilyennek lennie is kell.

A módszer konkrét probléma esetén egyénileg alkalmazható, de lehetőség van a gyakorlatok csoportos elsajátítására is.

Eseménynaptár

Gyógyuljon otthonában a Bemer 3000 terápia segítségével!
Részletekért kattintson ide!

Gyökércsakra állapotfelmérő kérdőív
Töltse ki most!