Gyógymasszázs

Azokban az országokban ahol az egészséges táplálkozás téma, valószínűleg  felütötte fejét az egészségtelen táplálkozás, mert ha ez nem így lenne, akkor nem foglalkoztatna annyi embert, hogy mit is egyen valójában, mi az egészséges és mi nem.

Nagyon sokféle táplálkozás  van. Minden népnek  megvannak a csak rá jellemző gasztronómiai szokásai, ami függ az éghajlati viszonyoktól,  vallástól, kultúrától, stb. Ezt én hagyományos táplálkozásnak nevezném,  és  ez általánosan csak az adott népcsoportra vonatkozik.

Amikor a „hagyományos” táplálkozás mellett megjelenik az egészségtelen,  / ezt már mindenki ismeri: gyorséttermek,  színezékek, ízfokozók  és társaik / kialakul az alternatív táplálkozás, aminek számos fajtája van, és mindig tudományos kísérletek és tapasztalatok bizonyítják létjogosultságát. Az alternatív mindig a meglévő mellett, annak kiegészítésre, vagy helyette alkalmazható, tehát szabadon választott, eldönthetjük, hogy követjük vagy sem.
 

Ha tetszik, ha nem  / és ez nem elhanyagolható tény/ az ember fogazata alapján mindenevő. Ebbe a zöldségek,  gyümölcsök, magvak mellett a hús is beletartozik.  Az út tehát amin haladunk a táplákozásunkkal ki van jelölve,  de a fő szempont az egyensúly, ami az egészség megőrzésének alapfeltétele.

Sajnos napjainkban  egyre nehezebb ezt az egyensúlyt megtartani, ezért alakultak ki az úgymond „civilizációs” betegségek, aminek nagyon sok köze van ahhoz is amit megeszünk. Nem csoda hát, hogy keresik az egészséghez vezető utat a táplálkozáson belül.

A rohanó életmód, az örökös időhiány nem tesz jót a gyomrunknak sem, hiszen nem érünk rá nyugodt körülmények között étkezni, ételeinket elkészíteni, ami szintén nem a testünket, hanem elégedetlenségünket táplálja. Sok betegség táplálkozás függő, vannak daganatok, melyek „nem szeretik a húst” és vannak amik a fehérjehiány következtében nőnek, vannak érzelmi okok, hitek, meggyőződések amik szintén befolyásolják a a táplálkozást.
Úgy gondolom mindenkinek a saját döntésén múlik, hogy a kijelölt úton hogyan halad, mivel és hogyan tölti meg gyomrát.

Aztán felmerült bennem még egy elgondolkodtató kérdés, mert ez a téma több szemszögből is megközelíthező: mennyivel egészségesebb az a vega étel, amit egy megkeseredett ember éppen a cigarettáját elnyomvakészít el, belefőzve minden fájdalmát elkeseredettségét, vagy a munkaideje lejártához közel álló gyorsétterem dolgozója fáradtan fásultan,  „ csak legyen már vége ennek a napnak” állapotban készíti el a zöldségsalátát és sorolhatnám még azokat a körülményeket, amik a vega egészséges ételekre is hatnak, és befolyásolják  energetikailag a minőségét. / Ez természetesen vonatkozik a húsból készült ételekre is/

És még egy dolog: ahogy a növények esszenciái, információi hatnak az emberekre, úgy az állatok szimbolikája is. És hogy ne menjek messzire a magyar népi hagyományokból: szilveszteri szerencse malac és a malac mint szerelmi szimbólum, a tyúk aki kikaparja a szerencsét, de érdemes körülnézni, hogy más kultúrákban mit szimbolizálnak azok az  állatok, amiket megesznek.

Tisztelem azokat az embereket, akik képesek kitartani táplálkozási elveik mellett, én egyenlőre a saját irányomat követem, bár számos böjtöt, diétát, táplálkozást kipróbáltam. Azt ajánlom mindenkinek, hogy figyelje meg a teste jelzéseit, hogy melyik ételtől hogyan érzi magát, és ez alapján alakítsa ki és állítsa össze saját étrendjét.

Az út, mint írtam az elején ki van jelölve, számos finomságot tartogat számunkra. Van akinek kolbászból van a kerítés, van akinek érett mosolygó gyümölcsök, zöldségek teremnek rajta, válogassunk közülük, jó étvágyat hozzá!

Kada Anna

Eseménynaptár

Gyógyuljon otthonában a Bemer 3000 terápia segítségével!
Részletekért kattintson ide!

Gyökércsakra állapotfelmérő kérdőív
Töltse ki most!